G-2GVMJFWSBP
top of page

G-BOX Group

Nyilvános·26 members
Trang Trang Mỹ
Trang Trang Mỹ

TV Kanalen EPG Zelf Configureren (Dutch)


TV kanalen EPG zelf configureren: hoe doe je dat?
EPG staat voor Electronic Program Guide, oftewel de elektronische programmagids. Dit is een handige functie op je tv die je laat zien wat er op de verschillende zenders te zien is. Zo kun je makkelijk je favoriete programma's vinden en opnemen. Maar soms wil je misschien de EPG zelf configureren, bijvoorbeeld als je een andere volgorde van de zenders wilt, of als je bepaalde zenders wilt verbergen of toevoegen. Hoe doe je dat? In dit artikel leggen we het uit.


EPG zelf configureren via je tv-menu
De meeste tv's hebben een optie om de EPG zelf te configureren via het tv-menu. Dit kan per merk en model verschillen, maar over het algemeen kun je deze optie vinden onder het kopje 'Instellingen' of 'Menu'. Daar kun je dan kiezen voor 'Zenders' of 'Kanalen', en vervolgens voor 'EPG' of 'Programmagids'. Hier kun je dan de volgende acties uitvoeren:


Download Zip: https://t.co/ZhaIQrrI95  • Zenders verplaatsen: je kunt de volgorde van de zenders aanpassen door ze te selecteren en te verslepen naar de gewenste positie.  • Zenders verbergen: je kunt zenders die je niet wilt zien verbergen door ze te selecteren en te kiezen voor 'Verbergen' of 'Uitschakelen'. Ze zullen dan niet meer verschijnen in de EPG of in de zenderlijst.  • Zenders toevoegen: je kunt zenders die niet standaard in de EPG staan toevoegen door te kiezen voor 'Zoeken' of 'Scannen'. Je tv zal dan alle beschikbare zenders zoeken en toevoegen aan de EPG. Je kunt ook handmatig een zender toevoegen door het kanaalnummer en de frequentie in te voeren.
EPG zelf configureren via een app of website
Een andere manier om de EPG zelf te configureren is via een app of website. Er zijn verschillende apps en websites die je kunt gebruiken om je eigen persoonlijke EPG samen te stellen. Je kunt dan zelf kiezen welke zenders je wilt zien, in welke volgorde, en met welke informatie. Je kunt ook filters instellen om alleen bepaalde genres of categorieën te tonen. Sommige apps en websites bieden ook extra functies aan, zoals het opnemen of streamen van programma's, het ontvangen van meldingen of tips, of het delen van je EPG met anderen. Voorbeelden van apps en websites die je kunt gebruiken zijn:  • : dit is een populaire website en app die je een overzicht geeft van alle zenders en programma's in Nederland en België. Je kunt zelf je favoriete zenders selecteren en sorteren, en meer informatie krijgen over elk programma. Je kunt ook programma's opnemen of terugkijken via de app.  • : dit is een website en app die hoort bij Ziggo, een van de grootste aanbieders van digitale tv in Nederland. Je kunt hier je eigen EPG maken door zenders toe te voegen of te verwijderen, en programma's opnemen of streamen via de app.  • : dit is een audioboek dat je uitlegt hoe je de EPG zelf kunt configureren via het tv-menu. Het is gebaseerd op een blogpost van Wapnet Blog.
Met deze tips kun je dus zelf bepalen hoe jouw EPG eruitziet. Zo kun je optimaal genieten van je tv-ervaring.


Névjegy

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

tag

bottom of page